Nasi Goreng

Recept voor 2/3 personen.

  • 250 gram (Basmati) rijst
  • 150 gram kipfilet
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk laos (5-7 cm)
  • 3-4 salamblaadjes
  • 1/4 theelepel trassie
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • olie
  • margarine
  • zout

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar, laat het helemaal afkoelen en kneed het los. Kook de kipfilet gaar in water. Laten afkoelen en pluizen. Snij de ui en knoflook fijn. Schil de loas en hak die in groffe stukken. Verhit 3-4 eetlepels olie en margarine in een (anti-aanbak) wok. Bak de ui en knoflook halfgaar. Voeg de geplozen kip, geschilde laos, salamblaadjes en trassie toe. Roeren en even meebakken. Voeg de tomatenpuree, suiker en zwarte peper toe. Voeg de rijst toe en doe de zoute ketjap erover heen. Goed mengen tot een egale, lichtbruine kleur en 10-12 minuten op middelhoog vuur doorbakken. Extra zout naar smaak.

De nasi garneren met komkommer, tomaat, sambal, kroepoek en sla blaadjes. Eet smakelijk!

0
    0
    Uw winkelwagen is leegTerug naar Toko Shop
      Verzending berekenen